JEDNODUCHÝ KURZ

HRY VO VYUČOVANÍ

NÁBOŽENSKEJ VÝCHOVY

DIGITÁLNA AKADÉMIA EMC

Gamifikácia vo vyučovaní je metóda, ktorá zavádza herné prvky do vzdelávacích aktivít tak, aby boli pre žiakov zábavnejšie a zaujímavejšie.

CIEĽ KURZU

Kurz chce predstaviť, ako využívanie herných prvkov vo vyučovaní vplýva na zlepšenie motivácie, ale aj správania žiakov. Prináša deťom okamžitú spätnú väzbu a posilňuje spoluprácu medzi samotnými žiakmi, ale aj medzi žiakmi a učiteľom.

OBSAH KURZU

Lektor zdôvodní, prečo je vhodné mať vo vyučovaní náboženstva hry a prinesie svoje skúsenosti a nápady, ktoré používa na hodinách. Zároveň predstaví knihy a online zdroje, ktoré pomáhajú pri hľadaní hier. Počas seminára budeme spoločne alebo v skupinách pripravovať vyučovaciu hodinu, v ktorej bude použitá hra. V závere bude vytvorený priestor pre diskusiu.

PRE KOHO JE KURZ URČENÝ

Kurz je vhodný pre tých, ktorí zabezpečujú vyučovanie náboženskej výchovy (kapláni, farári a katechéti), ale aj pre učiteľov náboženstva na cirkevných školách rôznych konfesií.

ČO POTREBUJETE NA KURZ

Pre spustenie kurzu ho potrebujete uhradiť a VYTVORIŤ si osobný účet v Akadémii EMC (ak ho ešte nemáte vytvorený). Kurz vám bude odomknutý do 24 hodín.

VSTÚPTE do Digitálnej akadémie.

KONTAKT

V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte na matej.orac@edumiscentrum.sk .

5€

Miesto: Akadémia EMC

Počet lekcií: 13

Termín a tempo kurzu: Volíš si ich sám

Náročnosť: Nízka

Certifikát: Nie

Zdieľať

Ľuboš Froľo

lektor

Je dlhoročný učiteľ náboženskej výchovy a anglického jazyka v Evanjelickej základnej škole v Martine. V roku 2018 bol nominovaný na Global Teacher Prize (národné kolo pod názvom Učiteľ Slovenska organizuje Komenského inštitút).